Povestea noastră

“Madre pizza cu maia” este o afacere mică, de familie, al cărei scop este să pună pe mesele oamenilor produse de calitate, cu gust deosebit. Sediul nostru este în Iași, iar produsele noastre sunt făcute respectând tradiția lucrului cu maia. Chiar dacă asta implică muncă în regim “zi-lumină”, “Madre pizza cu maia” este o poveste despre moștenirea culinară, despre mâncarea cinstită și, nu în ultimul rând, este o poveste despre iubirea și bucuria de a mânca cu cei dragi.

Povestea noastră a început în anul 2014, atunci când Anca, soția mea, fără a avea la dispoziție prea mult timp sau suficiente cunoștințe, s-a înscris la un atelier pâine cu maia. Atelierul în sine a fost o surpriză totală, în sensul în care a dezvăluit un univers neștiut până atunci. Ingredientele sunt simple, făină și apă, însă procesul prin care ajungi la un rezultat de calitate este anevoios, în special când ești la început. Pentru a da rezultate bune, aluatul cu maia are nevoie să îi dedici între 24 și 48 de ore, așa că probabil nu te va mira să auzi ca la sfârșitul zilei a ajuns acasă obosită, dar bucuroasă și cu două aluaturi de pâine, o focaccia și o pâine cu secară numai bune de pus la odihnit în frigider.

Am copt pâinea a doua zi iar gustul ei a (re)trezit ceva în mine. Mi-am adus aminte de copilărie și de o vecină de-a mea din sat, care făcea mereu pâine în casă.

Impresionat fiind așadar de gusturile pâinilor, am început să mă documentez temeinic despre maia și am reușit să imi fac propria maia. Am învățat treptat să o folosesc și să o integrez în aluaturi. Pentru că știam deja să fac pizza, cu ocazia unui târg caritabil am decis că vreau să-mi aduc contribuția oferindu-le vizitatorilor pizza cu blat făcut cu maia. Astfel, am reușit să contribuim și noi la construirea noii săli de sport a școlii Waldorf, fapt ce ne-a făcut să fim încrezători în ideea și în puterile noastre.

Fast forward în 2018, am reușit să cumpărăm din banii proprii un cuptor semi-profesional pe care am început să îl folosim la evenimente sociale, întâlniri între prieteni și petreceri private la care organizam chiar și mici ateliere pentru copii, în care le ofeream posibilitatea de a-și crea propria pizza. Din nou, evenimentele au fost un succes, fapt ce ne-a încurajat să facem ultimul pas, să deschidem o pizzerie. Ne-am pus planurile pe hârtie, am făcut calculele și ne-am depus proiectul de afaceri în cadrul unui program de finanțare Start-up Plus. Am fost de două ori norocoși, proiectul ne-a fost acceptat și am primit mult sprijin indispensabil de la coordonatori.

Așa a apărut “Madre pizza cu maia”. O afacere mică în care investim zilnic timpul și dragostea noastră pentru oameni, mâncare și, nu în ultimul rând, pentru maia.

Dacă vrei să te convingi de gustul unic al pizzei noastre, nu ezita să ne contactezi la 0743.881.804 sau vizitează-ne pe Facebook accesând Madre pizza cu maia.
Scrie-ne comanda ta
Poți plasa comanda dorită printr-un mesaj pe WhatsApp.
Trimite-ne următoarele informații:
1. Nume, adresă, nr.tel.
2. Comanda dorită
3. Metoda de plată Cash sau Card
4. Când doreşti să fie livrată comanda?
5. Comandă cu LIVRARE sau RIDICARE PERSONALA DE LA SEDIU.

Mulțumim!

În câteva minute revenim cu confirmarea comenzii tale.

Zi cu bucurii!